Coeliakie Special in de Metro

juni 5th, 2011

Op de Wereld Coeliakie Dag van 20 mei jl. is door de NCV en de MLDS een vier weken durende mediacampagne gelanceerd om Coeliakie meer onder de aandacht te brengen. Zo’n 160.000 mensen hebben Coeliakie in Nederland, waarvan slechts 25.000 mensen daadwerkelijk wéten dat ze Coeliakie hebben… Voor veel mensen zouden klachten kunnen worden verminderd, of misschien zelfs worden voorkomen, als de juiste diagnose (tijdig!) wordt gesteld!

In de Coeliakie campagne wordt de digitale zelftest gepresenteerd waar mensen aan de hand van een korte vragenlijst kunnen testen of hun klachten kunnen wijzen op Coeliakie, via de website www.deglutentest.nl kun je de test doen.

Kijk voor meer informatie op de website van de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

In het kader van deze Coeliakie Campagne is in het (gratis) dagblad Metro op 31 mei jl. een 11 pagina’s tellende special helemaal gewijd aan Coeliakie! Wat een geweldig initiatief… Mocht je de Metro van 31 mei 2011 niet hebben gelezen dan kun je de special ook downloaden via de NCV site.

Geef deze informatie door aan zoveel mogelijk mensen, zodat we met zijn allen een steentje kunnen bijdragen aan de bekendheid van Coeliakie! Hiermee helpen we niet alleen de mensen die de diagnose nog niet hebben, maar ook alle mensen die wél weten dat ze Coeliakie hebben! Zo wordt de wereld iedere dag steeds een beetje meer blij glutenvrij!

Alvast bedankt!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.