Glutenvrij dieet: aftrekbare kosten en vergoeding zorgverzekering

april 23rd, 2014

GlutenvrijOp www.zorgwijzer.nl is een informatief artikel geschreven over de aftrekbare kosten en vergoedingen met betrekking tot het glutenvrije dieet. Lees het aandachtig door, misschien kan het je voordeel opleveren!

Een glutenvrij dieet volgen is niet goedkoop, want voor een glutenvrij broodje of pasta ben je al snel vier euro kwijt. Gelukkig zijn er via de belastingdienst en zorgverzekering enkele tegemoetkomingen aan de naar schatting 160.000 mensen, die in Nederland lijden aan glutenintolerantie.

Ook kunnen er voordelen worden behaald door lidmaatschap aan te vragen voor de Nederlandse Coeliakie Vereniging (NCV).

Aftrekbare kosten

Specifiek gemaakte ziektekosten zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting, waardoor je uiteindelijk over een kleiner bedrag belasting moet betalen. Een jaar geleden wilde het kabinet hier nog een einde aan maken, maar gelukkig is dit niet doorgegaan. Wel geldt – net als voorgaande jaren – een bepaalde financiële drempel (39.618 euro) voor het aftrekken van ziektekosten die zijn gemaakt vanwege de glutenintolerantie.

Ook kosten die worden gemaakt voor het volgen van een glutenvrij dieet zijn aftrekbaar. Het maximale bedrag hiervoor is sinds dit jaar echter iets verlaagd van 1300 euro naar 1250 euro.

Zorgverzekeraars

Naast belastingvoordelen kan er in sommige gevallen een tegemoetkoming volgen van je zorgverzekeraar. De kosten van een glutenvrij dieet zijn wel aftrekbaar, maar worden over het algemeen niet vergoed door de zorgverzekering. Wel zijn er enkele verzekeraars die leden van de Nederlandse Coeliakie Vereniging voordeel bieden in de vorm van een korting op de zorgpremie en/of dieetvergoeding. Het is zelfs mogelijk om het lidmaatschap van de NCV terug te krijgen evenals enkele cursussen.

Lees het volledige artikel via deze link.

Share

Trackback URI | Comments are closed.