Glutenvrije kaasfondue

januari 23rd, 2011

Onlangs heb ik de kaasfondue herondekt… Hmmm wat lekker als je gewoon bij de AH een glutenvrije kaasfondue kunt halen… Voor de Emmi kaasfondue wordt namelijk aardappelzetmeel gebruikt! Groen licht dus! Bij Emmi zijn heerlijke variaties op de markt, ik heb de Zwitserse Original kaasfondue geprobeerd en was helemaal blij!

Lekker dippen met glutenvrij brood en glutenvrije crackers, of gekookte groenten, champignons of andere paddestoelen, stukjes worst, gegaarde stukjes kip, vlees of vis, garnalen, kleine aardappeltjes of stukjes zoete aardappel of cassave, pompoen, kleine tomaatjes, nachochips, gebakken uitenringen of gebakken halve sjalotjes, je kunt eindeloos variëren! Heerlijk genieten dus!

Je kunt natuurlijk ook je eigen kaasfondue maken, varieer naar eigen smaak:
– 1 teentje knoflook
– 250 gram Jonge Goudse kaas
– 300 gram Extra Belegen Goudse kaas
– 3,5 dl droge witte wijn
– Zout en peper of Herbamare
– fijngesneden lente-uitje of sjalotje
– paar takjes bieslook en peterselie
– theelepel citroensap
(optioneel aardappelzetmeel)

Breng de wijn in een pan aan de kook zodat de alcohol kan verdampen. Smelt dan hierin geleidelijk de geraspte kazen, maar laat het na het toevoegen van de kaas niet meer koken! Voeg het citroensap toe, dit is niet voor de smaak maar tegen de klontjes! Als het niet helemaal mooi smelt mix dan het geheel even goed door met de staafmixer. Als het kaasmengsel niet de juiste dikte heeft dan kun je eventueel wat aardappelzetmeel toevoegen en goed doorroeren.

Breng de kaasfondue op smaak met de Herbamare, zout en/of peper, bieslook, peterselie en de geperste knoflook. Hmmm!

Eet smakelijk!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.