Glutenvrij schuimgebak met nootjes en chocola…

december 19th, 2010

Een mooie variatie op Meringue én een van mijn favoriete gebaksoorten…van nature glutenvrij natuurlijk! Schuimgebak met nootjes… Ook gewoon lekker makkelijk bij de AH te koop als glutenvrij hazelnootschuimgebak, maar deze variatie met chocolade is echt heel erg lekker én leuk om te maken…

Dit heb je nodig:

Voor de chocoladecrème:
– 400 ml Crème fraîche
– 200 gram chocolade.

Voor het schuimgebak:
– 180 gram amandelmeel
– 180 gram kristalsuiker
– 6 eiwitten
– bakpapier, boter en bloem
– gehakte nootjes om te garneren.

Zo maak je het:

Chocoladecrème:
De crème fraîche in een middelgrote steelpan op een gematigd vuur langzaam verwarmen. Als de crème fraîche goed warm is, stukje voor stukje de chocolade toevoegen en doorroeren tot het geheel een glad mengsel is.

Schuimgebak:
Verwarm de oven voor op 100 graden.
De eiwitten stijf kloppen, zoals bij Meringue, maar zorg ervoor dat ze niet droog worden. Als het eiwit stijf begint te worden strooit er dan voorzichtig de resterende suiker bij. Nog even doormixen tot alles goed is gemengd. Schep nu beetje bij beetje het amandelpoeder in de stijfgeslagen eiwitten.

Twee bakplaten met bakpapier bekleden en met boter insmeren en met bloem bestuiven. Het beslag met de amandelpoeder in een spuitzak doen. Twee mooie cirkels spuiten van een gelijkmatige hoogte van ongeveer 20cm doorsnede. Zet het baksel in de oven en laat het minstens een uur bakken, zodat het van boven en onder droog is geworden. Na het bakken goed laten afkoelen.

Besmeer een helft van de taart met de chocoladecrème en leg de andere helft er bovenop. Daarna de taart mooi afsmeren. Garneer met fijngehakte nootjes, ik heb bijvoorbeeld geroosterde amandelen en pecannootjes gebruikt.
Daarna even in de koelkast laten opstijven…

Veel heerlijke variaties zijn te bedenken zoals bijvoorbeeld mokka crème met glutenvrije chocolade-koffieboontjes (AH), vanille crème met witte chocoladeflakes of een fruitige crème met als garnering vers fruit…

Eet smakelijk!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.