Glutenvrije smoothies

november 14th, 2010

Een smoothie is een heerlijke shake op basis van (soja)melk/yoghurt/ijs met vers of (diepgevroren) fruit en diverse andere mogelijke ingrediënten. Een heerlijk voedzaam tussendoortje of lekker als drankje bij de lunch!

Smoothies kun je het best direct na het maken gelijk opdrinken, vanwege het behoud van de vitaminen, maar ook omdat sommige smoothies snel van kleur en smaak veranderen in de koelkast.

Mijn lievelings-smoothie is eigenlijk heel eenvoudig:

– flinke scheut melk of drinkyoghurt
– 1 banaan
– klein handje diepgevroren frambozen en bramen
– schepje frambozen-sorbet-ijs
– eetlepel lijnzaadjes

Hmmmm, heel snel, heel makkelijk en heel erg lekker!!!

Eventueel kun je ook proteïne poeder of vezels toevoegen aan de smoothie, dit verhoogt de voedingswaarde.

Zelf gebruik ik graag diepgevroren fruit omdat dit de shake lekker dik maakt. Maar als je liever vers fruit gebruikt en je wilt toch de shake wat dikker houden, dan kun je een paar extra ijsblokjes toevoegen.

Geniet en varieer!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.