Glutenvrije ‘vergeten koekjes’

oktober 12th, 2012

Ingrediënten glutenvrije 'vergeten koekjes'Met deze ingrediënten zijn ‘vergeten koekjes’  gemaakt! Deze koekjes zijn van nature glutenvrij want de ingrediënten zijn alleen eiwit, chocola, rietsuiker en nootjes…en o wat zijn ze lekker, deze koekjes vergeet je nooit meer!

Waarom heten ze ‘vergeten koekjes’? Ik vond het erg leuk: de koekjes worden in een voorverwarmde oven gezet, waarna je de oven meteen UIT doet en je de koekjes gewoon ‘vergeet’…

Hoe makkelijk is dat! Het proberen meer dan waard. De chocolade blijft echt chocolade en gecombineerd met de knapperige meringue en gehakte noten is het is écht puur genieten!

Pacari chocolade en amandelenDit heb je nodig voor ongeveer 20 koekjes:

  • 2 eiwitten
  • 120 gram ruwe rietsuiker
  • 120 gram amandelen (of andere nootjes naar keuze)
  • 150 gram chocolade (bv. Pacari van Deliforyou)

En zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop de eiwitten los en voeg dan beetje voor beetje de rietsuiker toe en klop net zo lang tot de eiwitten stijf zijn en je pieken kunt maken.

Vergeten koekjes op de ovenplaatSpatel dan de grof gehakte noten en chocolade door het eiwitmengsel. Leg bakpapier op de ovenschaal en verdeel het beslag in kleine hoopjes verdeeld over de bakplaat en laat een klein beetje ruimte tussen de hoopjes.

Zet dan de bakplaat in de oven en zet de oven UIT. Laat de koekjes minimaal 3 uur in de afgesloten oven staan, dit kan wel een hele dag of nacht zijn!

En dan is dit het resultaat, eet smakelijk!

Glutenvrije vergeten koekjes

 

 

 

 

 

 

 

Als het je lukt om van de koekjes af te blijven, dan kun je ze het beste bewaren in een goed afgesloten bewaardoos.

Share

Trackback URI | Comments are closed.