Glutenvrije raclette!

maart 20th, 2011

Naast de al eerder door mij beschreven kaasfondue kan ook Raclette een heerlijke glutenvrije maaltijd zijn! Vooral erg makkelijk en gezellig als je gasten te eten krijgt of als je zelf de gast wilt zijn bij familie of vrienden. Met alle bijgerechtjes zoals glutenvrij brood of crackers, heerlijke Proscuito, gebakken champignons, gegaarde stukjes vlees, kip of vleesvervanger, aardappeltjes, gekookte of gegrilde groenten, gekookt ei, augurkjes, (zilver)uitjes en nog veel meer, maak je er écht een feestje van!

Raclette is net zoals de kaasfondue van oorsprong een traditioneel Zwitsers gerecht en de naam is afkomstig van het Franse woord “râcler” wat schaven of schrapen betekent. Als je het leuk vindt kun je op Wikipedia verder lezen over het ontstaan van Raclette.

Naast de bekende halve kazen die worden gesmolten kun je ook met het gourmetstel Raclette bereiden. O.a. bij de AH kun je van het merk Emmi heerlijke plakjes Raclette kaas kopen die precies in een gourmet-pannetje passen. En de smaak is écht heerlijk!

Zo kun je relatief simpel een veilige, gezellige, gevarieerde én glutenvrije maaltijd serveren, waar niemand de gluten ook maar een seconde zal missen! Veel plezier met het verzinnen van je favoriete bijgerechtjes en vooral eet smakelijk!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.