Glutenvrije Pommes Duchesse

februari 6th, 2011

Pommes Duchesse is een heerlijke aardappel variant die eenvoudig te maken is en
met verschillende soorten aardappel kun je veel variëren. In deze Pommes Duchesse zijn truffel-aardappeltjes verwerkt, die zijn zwart/paars van kleur en erg smaakvol.

Recept:
– 500 gram aardappelen (soort naar eigen smaak)
– 50 gram roomboter
– 1 heel ei
– 1 eierdooier
– snufje nootmuskaat
– zout en peper of Herbamare

Kook de aardappelen gaar en pureer ze, voeg de boter toe en laat dit even op een laag pitje droogkoken. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Breng de aardappelpuree op smaak.

Klop het ei en de eidooiers goed door elkaar en voeg dit toe aan de aardappelpuree. Vorm mooie toefjes met een spuitzak op een met bakpapier beklede ovenschaal. Bak ze in circa 20 minuten goudbruin.

Eet smakelijk!

Serveertip, lekker met gebraden kip met Parmaham:

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.