Glutenvrije Paasdagen

april 3rd, 2011

De lente… Heerlijk, die steeds langere zonnige dagen met aangename temperaturen, de zomer komt er weer bijna aan! De kinderen spelen heerlijk buiten op straat en de lente ruikt naar kleurige bloemetjes die de grond weer uit durven komen. Dat betekent ook dat het weer bijna tijd is voor de gezellige Paasdagen, met heerlijk uitgebreid ontbijt, (chocolade-)eitjes en paassnoepjes en paaskoekjes, creatief vers gekookte eitjes schilderen, verstoppen, zoeken en opeten…

Maar hoe zit dat met een glutenvrij dieet? Gelukkig zijn er tegenwoordig veel lekkere glutenvrije ontbijt artikelen te krijgen, bijvoorbeeld deze glutenvrije croissants van DS. Van hetzelfde merk heb ik al eerder over de glutenvrije Kaiserbroodjes geschreven, deze horen écht op de glutenvrije Paas-ontbijt-tafel.

Bij Albert Heijn is bijna alles van het AH huismerk voorzien van het glutenvrije tekentjedus ook de verpakking van het hartige én het zoete beleg, dus dat maakt het kiezen wel erg makkelijk! Niet alledaags maar wél heel lekker en glutenvrij zijn bijvoorbeeld de AH kalfsleverworst en kipgrilworst!

Ook over de glutenvrije Paas lekkernijen is goed nagedacht, bijvoorbeeld op de website van GlutenvrijeMarkt in de categorie Feestdagen, zoals koekjes en zélfs een Paas banketstaaf…

Ook op Livaad kun je veel glutenvrije Paas producten vinden. Zoek op Paas en je vindt producten van De Baronie, C1000, Albert Heijn en ook de rijstmelkeitjes van Bonvita die zowel biologisch als glutenvrij zijn én tevens geschikt voor mensen met een lactose-intolerantie!

Het merk Roley’s verkoopt heerlijke biologische glutenvrije koekjes en cake bereid met écht roomboter, en dat proef je! Ook de schuimpjes van Roley’s zijn heerlijk luchtig en door de afwerking helemaal in de sfeer voor Pasen. Kijk op de website van Roley’s voor verkoopadressen!

Alvast veel plezier met het voorbereiden van je persoonlijke heerlijke glutenvrije Paasdagen!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.