Glutenvrije muesli repen – home made

december 4th, 2010

Een recept om eindeloos mee te variëren, heerlijk als gezond tussendoortje!

Het basis recept, voor ongeveer 10 repen:

– 80 gram muesli (bijvoorbeeld Bakery on Main)
– 40 gram geraspte kokos
– 50 gram gehakte (ongezouten) nootjes en/of zaden
– 60 gram gedroogd “ready to eat” fruit (cranberries; rozijnen etc)
– 60 gram boter of kokosolie
– 50 gram rietsuiker

Roer de muesli, het gedroogde fruit, kokos en de nootjes/zaden door elkaar.

De boter/olie en de suiker in een kleine pan op halfhoog vuur 3 tot 4 minuten doorroeren tot de suiker helemaal is opgelost. Daarna het mengsel aan de kook brengen en dan op een laag vuur, zonder te roeren, ongeveer 7 minuutjes zachtjes laten koken. Let op, niet te bruin laten worden! Als je een klein druppeltje in ijskoud water laat vallen en het wordt een zacht balletje, dan is het klaar.

Alle ingrediënten goed door elkaar roeren en in een met bakpapier beklede (bak)vorm doen. Belangrijk is om alles heel goed aan te drukken. Dan zet je het minstens een uur in de koelkast, totdat het stevig genoeg is om het met een scherp mes in stukken te snijden.

Lekkere variaties, pas de hoeveelheden in verhouding aan:
– geroosterde glutenvrije granenvlokken
– chocoladestukjes
– kokosflakes
– stukjes bananen- of andere fruitchips
– rice crispies
– zonnebloem, pompoen, sesam, lijnzaadjes etc
– vanille
– …

De repen zijn een paar dagen in de koelkast te bewaren.

Eet smakelijk!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.