Glutenvrije maaltijdsalade

mei 10th, 2011

Salades zijn, zonder croutons natuurlijk, van nature glutenvrij. Maar vaak, wanneer je net aan het glutenvrije dieet bent begonnen, hebben je darmen moeite met rauw voedsel. Probeer het daarom eerst met kleine beetjes tegelijk om buikpijn te voorkomen. Bij mij duurde het zo’n twee jaar voordat ik weer rauwe salades kon eten! Zelf eet ik het liefst vers gemaakte dressings, veilig en naar eigen smaak te maken, kleine moeite, met een heerlijk & gezond resultaat! Hoe simpel kan lekker zijn…

Dit heb je nodig voor 2 personen:
De dressing:
– 1 theelepel Franse fijne mosterd
– 1 theelepel appelstroop
– een halve uitgeperste citroen
– zout/peper of Herbamare naar smaak
– 75-100ml olijf- of (wal)notenolie

De salade:
– 200 gram gemengde (Rucola) slamix
– cranberries
– (pecan)nootjes
– 125 gram (buffel)Mozarella (of Mozarelline (bolletjes)
– 100 gram feta in blokjes (of zachte geitenkaas of…)

En eventueel: komkommer, tomaat avocado, stukjes gekookte groente, mais, appel, stukjes kip, garnaaltjes, granaatappelpitjes, stukjes rode bietjes… geniet en varieer!

Zo maak je het:
Doe de appelstroop, mosterd en het citroensap in een kom en roer dit door elkaar. Het zuur van de citroen en de scherpte van de mosterd zorgen ervoor dat de appelstroop goed oplost. Zout/peper of Herbamare toevoegen naar smaak en dan beetje voor beetje, onder voortdurend roeren de olijfolie toevoegen tot de dressing een mooie dikte heeft en de olie helemaal is vermengt met de rest.

Alle ingrediënten bij elkaar en de dressing eroverheen: klaar!

Snel, makkelijk en heel gezond. Vooral lekker bij de barbecue, gourmet of gewoon zoals ik zelf regelmatig doe, als maaltijdsalade voor op die mooie, zonnige en lange dagen.

Eet smakelijk en geniet!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.