Glutenvrije loempia’s

november 6th, 2010

Deze glutenvrije loempia’s zijn erg lekker en heel leuk om te maken!

Wat heb je nodig voor ongeveer 10 kleine loempia’s:

– 20 vellen rijstpapier (van de toko)
– 3 bosuitjes
– 400 gram chinese kool of andere gemengde groenten naar smaak
– 200 gram Taugé
– 300 gram kip en/of ham en/of garnalen
– omelet in reepjes, van 4 eieren
– chilisaus of kruiden naar smaak

De bereiding van de vulling:
Fruit de fijngesneden bosuitjes licht aan en voeg de gesneden witte kool toe. Bak dit een minuutje op hoog vuur en voeg dan de taugé toe. Daarna de chilisaus, naar eigen smaak. Laat een paar minuutjes gaar worden en slinken. De laatste minuut kun je de taugé toevoegen. Ondertussen heb je een omelet gemaakt van 4 eieren met een beetje melk/room, zout en eventueel kruiden naar smaak. Snij deze in reepjes en voeg toe aan de groenten.

Het vouwen van de loempia’s:
Vul een schaal met warm water en voeg de rijstvellen 1 voor 1 toe, anders worden ze té zacht. Laat een paar seconden weken tot het vel zacht en flexibel is.
Leg het rijstvel op een vochtige theedoek en dep het droog. Leg een beetje vulling in het midden van het vel. Vouw de zijkanten naar binnen en rol het vel om de vulling. Daarna pak je het rolletje nog een keer op dezelfde manier in een nieuw vel.

In principe zijn de loempia’s nu al heerlijk om te eten, zeker als je zin hebt in een magere loempia variant!

Je kunt ze natuurlijk ook 3-4 minuten per kant in een laagje olie in de koekenpan lekker krokant bakken. (door de vlakke bodem van de koekenpan scheuren de loempia’s minder snel!)

Eet smakelijk!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.