Glutenvrij brood met cranberries

oktober 29th, 2010

Een heerlijk voedzaam brood, vol van smaak en met een luchtige structuur, uitproberen is zeker de moeite waard!

Dit heb je nodig:
– 150 gram broodmix, bijvoorbeeld Doves Farm
– 150 gram amandelmeel
– 50 ml melk of slagroom
– 50 gram suiker (evt. meer voor zoeter brood)
– 85 gram zachte boter
– 4 eieren
– 1 zakje bakpoeder 16 gram
– 100 gram gewelde “ready to eat” cranberries
– 100 gram noten naar keuze (optioneel)
– snufje zout

Tip:
Voor een beter bak resultaat zorg je dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn.

De bereiding:
Meng met de mixer de suiker en de zachte boter tot een mooi romig glad geheel. Voeg daarna 1 voor 1 de eieren toe en mix dit goed door. Zeef de broodmix en voeg het samen met het bakpoeder toe (behalve als je zelfrijzend meel gebruikt) en meng dit goed door elkaar met een spatel, liever niet meer met de mixer. Als laatste de melk of slagroom toevoegen tot de gewenste dikte van het beslag is verkregen; het beslag moet zijn zoals cakebeslag, niet te nat en niet te droog. Daarna spatel je de cranberries en eventueel de noten door het beslag.

Vet de cakevorm in met een beetje boter en bestrooi het met bloem. Klop de overtollige bloem eruit. Doe het deeg in de vorm en bak het brood in een voorverwarmde oven op 200 graden in ongeveer 40 minuten gaar. Na een halfuurtje bakken kun je beginnen met prikken in het brood om te controleren of het al gaar is.

Tip:
Vlak voor het einde van de baktijd even afstrijken met melk én boter voor een mooiere kleur en glans.

Eet smakelijk!

Share

Trackback URI | Comments RSS

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.