Bosvruchten kaassoufflé

december 22nd, 2012

bosvruchten-kaassoufleEen verrassend, mooi & heerlijk recept voor de feestdagen! Dit recept vind je ook terug in ZonderMeer Magazine nummer 4, die nu in de winkels ligt!

Dit heb je nodig:

Voor de kaassoufflé:

  • 100 gram geraspte belegen kaas
  • 3 eetlepels amandelmeel
  • 1 ei, gesplitst
  • snufje zout
  • 50 gram zachte roomboter

Voor de vruchtenvulling:

  • 200 gram bosvruchten: frambozen, blauwe bessen, rode bessen, bramen
  • 1 citroen
  • 1 eetlepel poedersuiker

En zo maak je het:

De kaasssouflé:
Meng de geraspte kaas met het amandelmeel en klop het eiwit stijf met een snufje zout. Smelt de boter, maar deze mag niet bruin worden. Klop de eierdooier door de gesmolten boter tot een romig geheel. Voeg daaraan het kaas-amandelmeel mengsel toe. Spatel dan heel voorzichtig de eiwitten erdoor. Verdeel het mengsel over de 4 bakjes en zet deze in een met heet water gevulde ovenschaal. Bak de soufflés au bain marie in 30 minuten af in een voorverwarmde oven op 200 graden.

De bosvruchtensaus:
Pureer de bosvruchten en druk de vruchtenpuree met een lepel door een zeef om de puree heel fijn te maken. Rasp de schil van de citroen en pers de citroen uit. Voeg de citroenrasp, het citroensap en de poedersuiker door de puree en roer dit goed door elkaar.

Serveer met de bosvruchten saus, verse bosvruchtjes en garneer met chocolade en/of blaadjes verse munt, leef je uit!

Hmmm…eet smakelijk!
 

Share

Trackback URI | Comments are closed.