Workshop glutenvrije Sinterklaas cupcakes!

oktober 25th, 2011

Op woensdag 23 november a.s. wordt een workshop “cupcakes maken en versieren” gegeven in Alphen aan den Rijn.

Deze workshop is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over glutenvrij bakken en werken met fondant en chocolade.

Verantwoorde voeding is erg belangrijk. Steeds meer mensen ondervinden het belang van goede voeding zelf aan den lijve.

Daarnaast volgen veel mensen een dieet op medisch voorschrift, zoals bijvoorbeeld een glutenvrij dieet bij Coeliakie. Dit is een erfelijke aandoening waarbij je lichaam de gluten niet kan verdragen, met als gevolg dat je dunne darm wordt aangetast en zo niet meer goed zijn werk kan doen. Met alle gevolgen van dien.

Gluten zijn eiwitten die voorkomen in de meeste granen, waaronder o.a. tarwe, haver, rogge en gerst. Maar er zijn ook granen zonder gluten zoals bijvoorbeeld mais en rijst.
Gluten zorgen als een soort lijm voor de plakkerigheid van het brood, zodat het niet uit elkaar valt en lekker luchtig is. Vandaar dat glutenvrij bakken een iets andere aanpak vraagt.

In deze workshop wordt aandacht besteed aan het glutenvrij bakken van cupcakes. Tijdens de workshop worden vier (met een verrassing gevulde) cupcakes per persoon gebakken van biologisch glutenvrij meel. De cupcakes gaan we in de Sinterklaassfeer versieren met gekleurd fondant en biologische chocolade.

Kom naar deze unieke workshop, maar meld je snel aan want vol=vol!

Glutenvrije Sint en Piet

Wanneer:
Woensdag 23 november 2011 van 19:30 tot 22:00
Waar:
CSG Het Groene Hart Leerpark, Prinses Beatrixlaan 4 te Alphen aan den Rijn (vlakbij Flim’s Yoga studio)
Docente:
Nathalie van den Berg
Kosten:
Euro 25,00 per persoon, dit is inclusief alle ingredienten (je neemt 4 muffins mee naar huis) en lekkere glutenvrije hapjes bij de thee!

We hopen jullie te zien op woensdag 23 november!

Share

Trackback URI | Comments are closed.