Glutenvrije wraps

april 11th, 2012

Glutenvrije WrapsWraps, heerlijk even iets anders, handig om mee te nemen en ook als borrelhapje snel gemaakt en heel lekker! Je kunt er eindeloos mee variëren…

Glutenvrije wraps zijn te koop van Schär (Piadina) maar je kunt ze natuurlijk ook zelf maken:

Dit heb je nodig:

  • 350 gram glutenvrije bloem (bijvoorbeeld Doves Farm)
  • 2dl water
  • snufje zout
  • olijfolie

Zo maak je het:

De ingrediënten ijskoud gebruiken! Meng bij de bloem beetje voor beetje het water en blijf kneden tot het deeg niet meer plakt (eventueel kun je iets meer bloem toevoegen). Verdeel het deeg in vier porties en maak daar balletjes van. Laat goed afkoelen in de koelkast. Rol de balletjes zo dun mogelijk uit tot een ronde wrap, snij eventueel iets bij. Bak ze kort, om en om, in een met olijfolie ingevette pan.

Nu kunnen we de wraps gaan vullen met bijvoorbeeld gerookte zalm en kip, voor 4 rijkelijk gevulde wraps:

  • 1/2 ons kipfilet
  • 1/2 ons gerookte zalm
  • roomkaas
  • kruidenkaas
  • paar blaadjes ijsbergsla

Besmeer 2 wraps met roomkaas, leg de gerookte zalm en de sla tot halverwege de wrap. Rol de wrap stevig op en snij de wraps in plakjes die je met een cocktailprikker vast zet.

De andere 2 wraps bereid je op dezelfde wijze alleen dan met kruidenroomkaas en kipfilet.

Voor zuivel- of lactosevrije vulling kun je roomkaas op basis van soja gebruiken.

Geef een lekkere twist door schijfjes fruit zoals bijvoorbeeld mango toe te voegen aan de wraps! Je kunt hiermee eindeloos varieren met humus, curry, mais, pittig, Italiaanse kruiden door het wraps beslag etc…

Geniet en eet smakelijk!

 

Share

Trackback URI | Comments are closed.