Glutenvrije eetbare decoraties!

mei 3rd, 2012

glutenvrije-biovegan-decoraties-allGlutenvrij eten wordt steeds leuker! Van het merk Biovegan zijn diverse schattige glutenvrije & lactosevrije decoratiematerialen in de biologische winkels te koop! Bovendien bevatten de producten geen kunstmatige toevoegingen, alleen natuurlijke kleurstoffen én zijn de producten allemaal 100% biologisch!

aardbeien-bioveganIn de tijd van zelf taarten, cake en muffins bakken en versieren een hele welkome aanvulling! Zo zijn er bijvoorbeeld choco-hartjes; gekleurde spikkeltjes; gekleurde hagelsag; gekleurde balletjes en rode hartjes…

glazen-bioveganOok heerlijk over ijs, in de yoghurt, door de glutenvrije muesli of om zelf chocolade(fruit)snoepjes mee te maken… De decoraties bevatten wél suiker, dus snoep met mate!

Zelfgemaakte chocolade ganache lollie’s kun je hiermee ook prachtig versieren:

Dit heb je nodig:
– 100ml slagroom
– 100gr pure chocolade
– 200gr chocolade
(puur, melk eigen keuze, voor decoratie)
– (Biovegan) decoratiemateriaal
– lolliestokjes

Zo maak je het:
Verwarm 100ml slagroom en laat hierin 100gram pure chocolade smelten, eventueel voor een volle smaak kun je een klein klontje boter erdoor roeren. In de koelkast een halfuurtje laten opstijven. Daarna mix je de ganache romig en dik op hoge snelheid.

glutenvrije-canache-lollie-bioveganMet twee lepeltjes schep je bolletjes en die leg je op bakpapier. Even in de koelkast of vriezer koud laten worden en dan (snel! anders smelt de ganache) balletjes ervan draaien. Prik stokjes in de bolletjes en zet in de vriezer voor minimaal een half uur.

Verwarm nu de tweede portie chocolade langzaam in een pannetje tot alle chocolade gesmolten is. (zet het vuur niet te hard, dan wordt de chocolade korrelig) De chocolade moet ongeveer 30-35 graden zijn en dan kun je de (goed afgekoelde!) bolletjes snel in de warme chocola dopen en versieren met de decoratie. Laat de lollies goed drogen en bewaar ze in de koelkast.

Geniet!

Share

Trackback URI | Comments are closed.